Povestea Rubik

Ernö Rubik.

Cubul care pune lumea in miscare.

Cubul Rubik are puterea de a captiva, a fascina si a provoca - mult mai mult decat o simpla jucarie, cubul Rubik e un simbol.
Intr-o poveste de succes intinsa pe trei decenii, a inspirat designerii, moda, artistii, matematicienii si milioane de fani din Alaska pana in Noua Zeelanda. Uniune perfecta intre forma armonioasa si functionare fara cusur, acest cub magic este un simbol de stil al zilelor noastre.

 

Inventia

1974

Cubul a fost rodul imaginatiei inventatorului Ernö Rubik in varsta de 29 de ani, in cautarea unui instrument cu care sa predea studentilor de la design gandirea spatiala. Ideea cubului i-a venit in primavara lui '74, iar acesta s-a materializat pana in toamna aceluiasi an, luandu-i ulterior o luna pentru gasirea solutiei de rezolvare.

Magia noului cub a cuprins mai intai Ungaria natala si apoi restul lumii, Ernö Rubik devenind primul milionar prin forte proprii din blocul tarilor comuniste! Pana la inceputul anilor '80 unul din cinci oameni incercase placerea jocului cu deja celebrul cub.

Erno Rubik Click pe imagine pentru mai multe detalii

Al doilea val: Internetul

Reinventarea

Astazi milioane de situri, bloguri si clipuri pe YouTube sunt dedicate cubului Rubik. Acesta a inspirat multe minti creative in domenii diverse: arhitectura, muzica, moda, advertising, film si teatru.

Iata ce spune Ernö Rubik despre cubul sau:
"Pentru mine este o opera de arta. Ceea ce mi se pare interesant si in ziua de astazi este nu doar cubul ca un obiect magic, ci relatia sa cu utilizatorii." (Zeit online 3/2009)
Magia exercitata de acest cub il face unul dintre cele mai interesante si atractive instrumente de promovare din zilele noastre!

Erno Rubik Click pe imagine pentru mai multe detalii